Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Verwachting Euribor

by admin on juni 25, 2014

Verwachting Euribor: the only way is up. Het kan namelijk niet anders. De kans dat de ECB de FED gaat volgen en de tarieven nog verder naar beneden stuurt is niet conform verwachtingen.

Het European Interbank Offered Rate, wat vrijwel iedere Nederlander door de recente Libor en Euribor schandalen inmiddels wel zou moeten kennen, is het tarief dat door primaire Europese banken wordt vastgesteld en geeft in feite het vertrouwen in de financiele markten weer.

Het Euribor tarief wordt dagelijks vastgesteld en wordt bepaalt aan de hand van verschillende factoren. Voorbeelden zijn o.a. de de economische omstandigheden, de inflatie en het bancair sentiment.

Vanuit de bovenstaande drie voorbeelden valt de conslusie te trekken dat een Euribor rente van 0,088% (tarief van 6-9-2012) eigenlijk niet lager kan worden.

Hoewel de Europese economische perspectieven allesbehalve positief gestemd zijn – zeker met de politieke onrust die er momenteel ook nog eens in Nederland heerst – zou de recessie nog lange tijd voort kunnen duren. Een recessie kenmerkt zich over het algemeen door een lager Europese rente. Dit wordt kunstmatig gedaan om de economie te stimuleren.

De verwachting van het Euribortarief voor de korte termijn is dat de ECB de rente laag zal houden. Aan de andere kant is niet alleen de ECB betrokken bij het bepalen van het tarief. Het consumentenvertrouwen is laag. Het bancair sentiment is slecht. Er is dus eigenlijk maar een mogelijke verwachting van de Euribor rente en dat is een stijging.