Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Vis eten helpt tegen depressie bij vrouwen

by admin on mei 18, 2014

Wanneer een vrouw twee maal per week vis eet, dan vermindert de kans op depressie met vijfentwintig procent. Dit stelt het Menzies Research Institute.

Tussen 2004 en 2006 werden door het onderzoeksteam meer dan veertienhonderd mensen gevolgd. Deze groep bevatte zowel mannen als vrouwen tussen de 26 en 36 jaar. De deelnemers moesten noteren wat ze aten. Daarnaast hield het onderzoeksteam gegevens over de geestelijke gezondheid van de deelnemers bij. Zaken zoals opleidingsniveau, het hebben van werk, gewicht, sport, alcoholgebruik en roken werden eveneens bijgehouden.

Uit de bijgehouden gegevens blijkt dat vrouwen die één keer per week vis eten, zes procent minder risico op depressie hebben. Bij twee maal of vaker per week vis eten daalt het risico met vijfentwintig procent. Bij mannen kon men geen verband vinden tussen het eten van vis en het risico op depressie.

Men weet nog niet waarom het eten van vis alleen positieve effect heeft op het risico op depressie bij vrouwen en niet bij mannen. Men vermoedt dat de omega-3 vetzuren die in vis zitten, in combinatie met de vrouwelijke geslachtshormonen oestrogeen en progesteron, ervoor zorgen dat het vrouwenbrein beter functioneert.

Iemand met depressie komt in een spiraal van negatieve gedachten terecht. Goede voeding, voldoende beweging en sociale contacten zijn belangrijk om depressie tegen te gaan.