Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Voordelen van bevoorschotting

by sannevermeulen on mei 9, 2018

De voordelen van bevoorschotting

Veel ondernemers zitten vast in hun huidige situatie. Ze willen hun bedrijf wel laten groeien, maar moeten wachten tot de facturen van alle debiteuren betaald zijn. Zonder de betalingen van de debiteuren, hebben de ondernemers niet voldoende financiële middelen om inderdaad de nodige investeringen te doen. De oplossing voor deze situatie? Bevoorschotting. Meer hierover, lees je op deze pagina.

Wat is het?

Bij bevoorschotting wijs je aan partij aan om je openstaande facturen te betalen. Dit kan een bank zijn, maar het kan ook gaan om een factoringmaatschappij of een nadere financieringspartij. Door je openstaande facturen door een derde partij te laten betalen, heb je de financiële middelen om nieuwe investeringen te doen. Dit betekent dat je jouw bedrijf kunt laten groeien, zonder dat je afhankelijk bent van het betalingsgedrag van debiteuren.

Hebben je debiteuren je openstaande facturen betaald? Dan betaal je de partij de jouw openstaande facturen voorgeschoten heeft, gewoon terug. Nu heb je geen schulden meer.

 

Wat zijn de voordelen?

Het belangrijkste voordeel van deze unieke vorm van financiering, is dat je niet afhankelijk bent van het betaalgedrag van je debiteuren om je bedrijf te laten groeien. Je hoeft niet te wachten tot je facturen betaald zijn, maar je kunt direct de nodige investeringen doen om je business te vergroten.

Zeker als je snel een grote investering moet doen, is deze vorm van financiering erg interessant. Stel, de vrachtwagen van je bedrijf is kapot. Je moet een nieuwe aanschaffen, maar je hebt niet genoeg geld omdat je debiteuren je facturen nog moeten betalen. Door de openstaande facturen voor te laten schieten, heb je genoeg geld voor die broodnodige vrachtwagen. En als je het geld van je debiteuren hebt gehad, betaal je je schuld gewoon weer af.

Daarnaast brengt deze vorm van financiering een laag risico met zich mee. Misschien is er een enkele debiteur die zijn of haar factuur niet betaalt, maar over het algemeen worden de meeste facturen netjes voldaan. Dit betekent dat je het bedrag dat je in feite leent, gewoon terug kunt betalen. Dit in tegenstelling tot een standaard lening, want bij een standaard lening heb je nooit de garantie dat je jouw krediet terug kunt betalen binnen de gestelde betaaltermijn.

Het lage risico van deze vorm van financiering is zeker een voordeel voor de startende ondernemer met een minder grote spaarrekening