Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Vulling van de e-sigaret is levensgevaarlijk voor kinderen

by admin on november 30, 2013

De vloeibare nicotine die in een e-sigaret zit, is voor kinderen levensgevaarlijk. Dit is de conclusie van een onderzoek dat de Nederlandse Voedsel- en warenautoriteit (NVWA) in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) uitvoert. Deze week maakte de Nederlandse Voedsel- en warenautoriteit bekend dat de vloeibare nicotine voor kinderen gevaarlijk is. Daarnaast kan ook de uitgeademde lucht gevaarlijk zijn voor jonge kinderen. Zwangere vrouwen zouden de e-sigaret niet moeten roken.

Het advies van de NVWA is om navulverpakkingen en ampullen buiten het bereik van kinderen te houden. In 2013 waren er zes incidenten met navulverpakkingen van de e-sigaret. Ook vond er een dodelijke vergiftiging van een kind plaats in het buitenland.

De e-sigaret wordt vaak als alternatief gebruikt om te kunnen roken in uitgaansgelegenheden waar al sinds 1 juli 2008 een wettelijk rookverbod geldt. Ook wordt de e-sigaret vaak gebruikt om het stoppen met roken gemakkelijker te maken. Om te stoppen met roken zijn er verschillende alternatieven, zoals acupunctuur bij het stoppen met roken, nicotinepleisters en verschillende zelfhulpboeken.

Eerder kwam er een feitenoverzicht van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) naar buiten. Hierin werd onder meer gesteld dat de e-sigaret net als normale sigaretten veel kankerverwekkende stoffen bevat. Tevens werd bekend dat de e-sigaret even verslavend is als gewone sigaretten.