Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Wat is tai chi?

by admin on december 5, 2014

Tai chi verschilt van de meeste andere vormen van beweging en training omdat het een manier is om direct met je ‘qi’, oftewel je levenskracht te werken. Tai chi ontwikkelt qi. Tai chi bewegingen ontwikkelen en vergroten je levenskracht. Omdat tai chi direct werkt met qi, wordt het vaak verward met een andere Chinese bewegingsvorm, qi gong. Zowel tai chi als qi gong hebben als doel om qi te ontwikkelen. Daar waar specifieke qi gong oefeningen zich echter richten op een specifieke qi stroom, richt elke tai chi oefening zich op het verbeteren van de gehele qi stroom.

De letterlijke vertaling van qi gong is ‘energiewerk’. Specifieke qi gong oefeningen zijn gericht op het verhogen van een specifieke energie. Zo kan een bepaalde qi gong oefening zich richten op de ademhaling en een andere oefening op het versterken van de energiestroom naar het hart. Weer andere kunnen gericht zijn op het verminderen van de effecten van bestraling en chemotherapie. Tai chi is minder gericht op een specifiek soort energiestroom. Tai chi beoefenaars proberen alle algemene energieprincipes tegelijkertijd toe te passen in alle bewegingen.

Het Tai chi symbool: yin en yang

De filosofie achter tai chi lessen draait om cycli en balans. De balans tussen yin en yang – ook wel versimpeld aangeduid als mannelijk en vrouwelijk – en de continue shift tussen deze twee energieën is inherent aan tai chi. Deze principes worden weergegeven in het tai chi symbool. Beide zijn even goed, de een kan niet zonder de ander, geen van de twee is beter dan de ander. Deze gelijkheid en wisselwerking tussen yin en yang wordt weergegeven door de gelijke grootte van de zwarte yin en de witte yang. De hoeveelheid yin verandert continu, net als de hoeveelheid yang. Beide bevinden zich in een continue dans van kosmische energie.