Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Woede over verhoging Euribortarieven bij hypotheek

by admin on juni 29, 2014

Het aantrekken van kredietgeld is voor hypotheekbanken nog steeds lastig. Daarbovenop komt ook nog eens het grote aantal executieveilingen. Dit maakt dat hypotheekbanken meer verlies moeten nemen én geld duurder moeten inkopen. Een lose-lose situatie is ontstaan…

Veel hyptoheekklanten van Obvion, ING bank en ABN AMRO schrokken afgelopen maanden toen zij van hun hypotheekbank een onverwachtte renteverhoging voor hun kiezen kregen. De Euribor rente was toch juist gedaald, dachten veel klanten.

Ja, dit klopt. De Euriborhypotheek was echter voor de hypotheekbank niet meer haalbaar om tegen de vooraf geldende tarieven aan te kunnen bieden. Iedere maand leed de bank verlies op de Euriborhypotheken. En dat was natuurlijk niet de bedoeling.

De korte contractsduur van de Euriborhypotheek is daarbij voor de hypotheekbank een groot voordeel geworden. Juridisch gezien eindigt iedere maand het hypotheekcontract. Iedere maand is de bank dus ook bij machte de hypothecaire lening ‘op te zeggen’ en u weg te sturen. Niet klantvriendelijk, maar de hypotheekbank mág dat wel.

De mogelijkheid bestaat in onderhandeling te gaan met de hypotheekbank. De kans op een goede afloop is juridisch lastig. De grootste kans maakt u wanneer de bank angstig wordt voor een zogehete ‘bankrun’, waarbij bankklanten hun spaargeld, rekeningen, verzekeringen etc bij de hypotheekbank zullen weghalen. Het is dus een gevoelskwestie.

Wanneer u overweegt in onderhandeling te gaan met de hypotheekbank is assistentie van een jurist noodzakelijk. Hoewel de rechtsbijstandverzekeraar de beste bedoelingen heeft, wordt deze door de hypotheekbank niet altijd even serieus genomen. Het inschakelen van een ‘echte’ en gespecialiseerde jurist is dus nodig. Laat u niet in de luren leggen door mensen die zeggen u te kunnen helpen, maar in zijn geheel niet bij machte zijn.