Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Zomertype of wintertype

by admin on juli 27, 2018

Sommige mensen beginnen midden in de zomer al met aftellen over hoeveel dagen het weer kerst is. Zij houden dan ook meer van de winter en ze houden van kerst. Zij tuigen de boom waarschijnlijk dan ook weken van tevoren al op, luisteren het hele jaar door kerstliedjes. En dragen het liefst alle dagen hun kersttrui. Terwijl andere mensen eigenlijk niet zoveel van kerst houden. Zij houden veel meer van de zomer.

Een aantal jaar geleden ontdekten Johannes Itten (kunstschilder en docent) dat elk persoon een eigen kleurtype heeft. Dit beredeneerde hij aan de hand van de ondertoon van je huidskleur en dat bepaalt ook gelijk welke kleur kleding jou het mooiste staat. Aan de hand hiervan is volgens hem ook gelijk te bepalen of je een winter- of zomertype bent.

Wil jij ook weten bij welk seizoen je het best past volgens Itten? Bepaal dan allereerst de ondertoon van je huid. Doe dit door te kijken of de binnenkant van je arm meer weg heeft van koele kleuren of juist van warme kleuren. Als dit te lastig is kun je jezelf ook de vraag stellen zie ik er beter uit in kleding met marineblauwe of warm bruine kleur.

Volgens Itten zijn koele kleurtypes winter- of zomertypes. Hij maakt het volgende onderscheid tussen winter- en zomer types. Wintertypes hebben een diepe, donkere uitstraling en zomertypes hebben een lichte zachte uitstraling.  Warme kleurtypes zijn herfst- of lentetypes. Herfsttypes hebben een donkere, gemengde uitstraling terwijl lentetypes een lichte frisse uitstraling hebben.

Aan de hand van deze spirituele redenering van Johannes Itten kan je dus bepalen of je meer van de winter of van de zomer houdt. Maar dit hangt natuurlijk van nog veel meer factoren af. Misschien vind je het wel allebei geweldig en dan kan je gewoon je kersttrui jurk dragen in de zomer.